Sport BSO

SPORT BSO

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan… bewegen op de Sport BSO van Hoi Pippeloi!

Per 1 januari 2015 is kindercentrum Hoi Pippeloi de sportiefste BSO van Veendam! Naast de reguliere BSO bieden wij vanaf heden tevens de mogelijkheid om naar de Sport BSO te gaan. Op deze BSO, gevestigd in de gymzaal naast basisschool de Viermaster locatie Lauwers, krijgen kinderen vanaf 5 jaar sportactiviteiten aangeboden.

Wat de Sport BSO zo uniek maakt, is het sportprogramma dat naast de reguliere opvangactiviteiten aangeboden wordt. Wij hebben een sportprogramma ontwikkeld dat goed aansluit bij de verschillende leeftijden en bijdraagt aan een evenwichtige ontwikkeling van de kinderen. De sportactiviteiten worden begeleid door een enthousiaste gediplomeerde Sport en Bewegen medewerkster, die daarbij ondersteund wordt door pedagogiosche medewerksters en stagiairs.

Wat biedt de Sport BSO?

Bij onze sport BSO staat niet de sportprestatie maar het kind centraal. Sport zien wij als een middel om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, en de sportbeleving van met elkaar op een gezonde wijze bezig zijn te ervaren. Onze Sport en Bewegen medewerkster en onze sportieve pedagogische medewerksters stellen een leuk en uitdagend sportprogramma samen. In combinatie met een aantal leuke clinics die door sportverenigingen uit de buurt gegeven zullen worden, krijgen de kinderen zo een duidelijk beeld van de sportmogelijkheden en leren ze waar hun talenten en interesses liggen.

Indeling van de sportmiddag

De kinderen worden bij school opgehaald en naar de Sport BSO gebracht. Het ontvangst na schooltijd is in ons lokaal in basisschool de Viermaster. Daar wordt gezamenlijk wat gedronken en gegeten. Daarna gaan alle kinderen met de leidster naar de naastgelegen gymzaal, om zich om te kleden en deel te nemen aan de sportactiviteiten. Afwisselend zullen er spellessen,  verschillende sportactiviteiten en groot materiaal aangeboden worden. In de zomermaanden zullen deze activiteiten ook buiten op het naastgelegen sportveld gegeven worden.

We maken tot ongeveer 17.30 uur gebruik van de gymzaal, daarna gaan we terug naar het lokaal in de school. Ouders kunnen hun kinderen vanaf 17.00 uur in de gymzaal halen of na 17.30 uur in ons lokaal in de school.

Waar en wanneer vinden de sportactiviteiten plaats?

Je lekker uitleven na een dag op school! De Sport BSO is gevestigd in de gymzaal naast basisschool de Viermaster aan de Lauwers. Gedurende alle schoolweken kunnen kinderen op maandag, dinsdag en donderdag deelnemen aan de Sport BSO. De Sport BSO is geopend van 15.30 uur tot 18.00 uur.

De Sport BSO is tijdens schoolvakanties gesloten. Tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen naar één van onze BSO’s op onze twee andere locaties. Vanuit daar worden elke dag allerlei activiteiten (waaronder sportactiviteiten) met de kinderen ondernomen.

Wie mogen deelnemen?

Alle basisschool kinderen vanaf 5 jaar mogen deelnemen aan de Sport BSO. Dit geldt ook voor kinderen die momenteel (nog) geen gebruik maken van de reguliere BSO van Hoi Pippeloi.

Kosten

Bij ons is de zorg inclusief eten en drinken. Alles zit bij de uurprijs inbegrepen en wordt berekend over 40 schoolweken. Mocht u opvang nodig hebben in de vakantie, worden die kosten meeberekend. De Sport BSO is net zo duur als de gewone BSO.

Uurprijs: € 6,38

De kosten van de BSO betaald u in eerste instantie zelf. Wij sturen hiervoor maandelijks een factuur met de werkelijke kosten van de opvang. Het bedrag wordt maandelijks vooraf, door middel van automatische incasso van uw bank of girorekening afgeschreven. Dit gebeurt in de laatste week van de maand.

Ruilen of extra BSO

Wilt u een keer ruilen van dag? Geen probleem, mits er plek is op de groep.

Heeft u wel eens extra opvang nodig dan kan dit – in overleg met de leidsters en mits er plek is op de groep – geregeld worden. Voor extra dagdelen buiten uw contract om wordt er een vaste uurprijs van het desbetreffende jaar in rekening gebracht.

Ruilen of een extra dag aanvragen kan via de mail info@hoipippeloi.nl of telefonisch (tijdens kantooruren) via 0598-380522.

U hoeft geen keuze te maken voor of Sport BSO of onze reguliere BSO. Er kan ook een combinatie gemaakt worden van bijv 2 x Sport BSO en 1 keer gewone BSO op een van onze locaties.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie over de Sport BSO, kunt u contact met ons opnemen  via info@hoipippeloi.nl of 0598-380522. Heeft u geen nadere informatie meer nodig en wilt u uw kind aanmelden, dan kan dat via ons aanmeldingformulier op de site.

Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op!

Janneke Alders en Anneloes de Zwart