peuterspeelochtend op school

Peuterspeelochtend op school

Bij Hoi Pippeloi zijn we op onze peutergroepen erg bezig met de overgang naar de basisschool.

Drie van onze werknemers komen uit het onderwijs. We proberen kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool. En de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op de Braskörf, Viermaster en Westerschool zijn er peutergroepen van Hoi Pippeloi aanwezig. Waar kinderen vanaf 3 jaar onder leiding van een leidster van Hoi Pippeloi kennismaken met school. Door met de andere kinderen buiten te spelen, te gymmen in het speellokaal van school etc. maken kinderen al vroeg kennis met school en de leerkrachten op school.  Hoi Pippeloi stelt voor de ochtenden een leidster beschikbaar, deze wordt door ons bekostigd en heeft tevens een onderwijsbevoegdheid, wat de samenwerking met school makkelijker maakt. Van de peuters die hier aan deelnemen wordt wel verwacht dat ze ook naar deze school gaan als ze 4 jaar zijn.

Op  de scholen is de ochtend aangepast op de schooltijden, maar worden dezelfde activiteiten aangeboden als op onze andere peutergroepen. Kinderen kunnen vanaf 7:00 uur gebracht worden op onze locaties Groningenlaan en Agaatlaan. De leidster neemt de kinderen dan mee naar school en aan het eind van de ochtend neemt ze de kinderen weer mee terug naar Hoi Pippeloi. Ouders kunnen er ook voor kiezen hun kinderen zelf te halen en/of te brengen op school in de groep.

Tijdens deze peuterochtend wordt net zo gewerkt als op onze huidige peutergroepen. Op de overige dagen zijn er peuterochtenden op onze locaties Agaatlaan en Groningenlaan.

De peuterochtend is tijdens schoolvakanties gesloten. Mochten ouders wel gebruik willen maken van opvang, dan is dit tijdens vakanties wel tijdelijk te regelen op onze kinderopvang.

De dagopvang kinderen zijn dan de hele dag op onze locatie Groningenlaan of Agaatlaan

Deelnemende scholen

  • Braskorf:  Dinsdag en donderdagochtend
  • Viermaster: Maandag en donderdag ochtend
  • Westerschool: Dinsdag ochtend

Natuurlijk even kennismaken

Als u na het lezen van deze informatie interesse heeft gekregen, kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding. U krijgt dan een helder beeld van de locatie, de inrichting, alle mogelijkheden en we kunnen met u gericht verder ingaan op de zorg die wij kunnen bieden. Als u uw kind wilt aanmelden bij ons Kindercentrum, vul dan het inschrijfformulier in op onze website www.hoipippeloi.nl of vraag het formulier aan door te bellen naar 0598- 380522. Als het formulier bij ons binnen is, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.