Peutergym

Peutergym bij Hoi Pippeloi

75e8ebd7-b45f-4c12-b0b5-692a96dce934

 

 

 

 

 

Samen bewegen

Bij Hoi Pippeloi vinden we het heel belangrijk dat alle kinderen elke week bewegen. Elke morgen en middag wordt er buiten gespeeld of binnen gegymd. Alle peuters  van beide locaties gaan vanaf 3 jaar gymmen in ons gymlokaal.  De 2 jarige op de locatie Agaatlaan volgen tevens ook al de gymlessen.  Tijdens de peutergymlessen in ons eigen gymlokaal op de locatie Agaatlaan gaan kinderen bezig met de basisvaardigheden van het gymmen. Basisvaardigheden zijn bijvoorbeeld het klimmen, springen, gooien etc.

Elke week worden er verschillende onderdelen klaargezet waarbij de verschillende vaardigheden in kleine groepjes worden geoefend. We hebben een eigen map waarin de beweeglessen zijn voorbereid, waardoor er elke week andere vaardigheden aanbod komen.

We stimuleren daarnaast de zelfredzaamheid door kinderen bijvoorbeeld zelf hun sokken uit te laten trekken of bij de oudere kinderen juist de kleren zelf uit- en aan te laten trekken.

Binnen Hoi Pippeloi bewegen we veel met de kinderen. Kinderen vinden het natuurlijk vaak heerlijk om lekker te bewegen, ze beleven hier veel plezier aan. Ze kunnen hun energie kwijt en zich makkelijker ontspannen.

Door veel en gevarieerd te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Het prikkelt hun hersenen, ze ontwikkelen er hun zintuigen en hun persoonlijkheid door. Hun motorische groei vormt de basis voor de verdere ontwikkeling.

Bewegen is belangrijk bij het leren van taal. Kinderen leren begrippen als onder, boven, over, achter, links en rechts door zich deze begrippen bewegend eigen te maken. Door mee te kunnen doen aan bewegingsspelletjes legt een kind contact met leeftijdsgenootjes. Ze leren samen spelen, maar ook ruzie maken en teleurstellingen verwerken. Kinderen die veel (buiten) spelen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien.

ecb2d9f4-4ce2-4613-ae6b-ae12ae9db0be