Directie

Over Hoi Pippeloi
Kindercentrum Hoi Pippeloi verzorgt sinds 2008 all inclusive kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Sinds de start op locatie Groningenlaan heeft Hoi Pippeloi zich uitgebreid op locatie Agaatlaan.

Hoi Pippeloi biedt:
• Opvang voor 0-4 jarigen op de kinderdagverblijven

• Buitenschoolse opvang 4 t/m 13 jaar

• Tussenschoolse opvang voor basisschool de Braskörf en de Viermaster (waar mogelijk worden hier in de toekomst nog scholen aan toegevoegd).

Een team van 38 professionele medewerkers staan iedere dag met veel enthousiasme klaar om de verschillende vormen van opvang te verzorgen. Wij kijken naar de toekomst en zorgen voor continuïteit
van onze opvang. Hoe? Door het continu ontwikkelen van ideeën en het ontplooien van nieuwe mogelijkheden waarmee we tegemoet proberen te komen aan vragen uit de omgeving gericht op het welbevinden van de kinderen.

Wie zijn wij?
Hoi Pippeloi is opgericht door de schoonzussen Janneke Alders en Anneloes de Zwart. Zij worden in hun werkzaamheden ondersteund door de pedagogische medewerkers, kantoormedewerkers en ander ondersteunend personeel.

Janneke Alders
Janneke is samen met Anneloes de initiatiefneemster van Hoi Pippeloi. Als geboren en getogen Veendamse zag zij de mogelijkheid voor de oprichting van een nieuwe kinderopvang in de gemeente Veendam. Met haar opleiding Accountancy heeft zij een een sterke financiële en zakelijke achtergrond en vormt zij samen met Anneloes de dagelijkse leiding van het kindercentrum.

Janneke is geboren met een visuele beperking. Haar zicht is zodanig troebel, dat zij mensen niet snel herkent. Des te groter de afstand, des te minder scherp haar beeld is. Zeker in de tijd dat het vroeg donker is of zij zich in een donkere ruimte bevindt, kan zij enkel schimmen herkennen. Deze beperking leidt er toe dat er bij mensen onbegrip kan ontstaan wanneer Janneke ogenschijnlijk zomaar voorbij loopt zonder ze te herkennen. Zo kan het voorkomen dat ouders die net een prettig (intake)gesprek met Janneke hebben gehad, een paar uur later op straat door haar voorbij gelopen worden zonder te groeten. Dit gebeurt echter niet met opzet, maar is het gevolg van haar slechte gezichtsbeeld.

Anneloes de Zwart
Anneloes staat samen met Janneke aan de wieg van de oprichting van Hoi Pippeloi. Als voormalig kleuterjuf en RT’er heeft Anneloes ruime pedagogische ervaring en een duidelijke visie op kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en de voorbereiding op de overgang naar de basisschool. Om het kindercentrum zo optimaal mogelijk aan te sturen, houden Janneke en Anneloes korte (communicatie) lijnen richting personeel en ouders. Ze zijn gedurende de week op alle locaties aanwezig en zetten zich continu in om de zorg en het plezier voor de kinderen op het hoogste niveau te houden.